Manchester City pakt League Cup na strafschoppen

Liverpool en Manchester City hebben er op Wembley een aantrekkelijke League Cup-finale van gemaakt. Laatstgenoemde club kwam na strafschoppen als winnaar uit de bus rollen.

Liverpool en Manchester City hielden elkaar voor de rust in evenwicht. Sergio Aguero had de beste kans om de score te openen namens City. Hij speelde Mamadou Sakho zoek, maar stuitte op een voortreffelijke redding van Liverpool-goalie Simon Mignolet.

Na de rust nam City al snel het heft in handen. Fernandinho zette de openingsgoal op zijn naam. De middenvelder profiteerde dit keer van slordig keeperswerk van Mignolet. Aguero assisteerde bij het doelpunt van de Braziliaan.

In de minuten daarop leek Liverpool de League Cup uit het hoofd te kunnen zetten. Maar doordat City de kansen niet afmaakte, kwam de ploeg van trainer Jurgen Klopp terug in de wedstrijd. Liverpool kreeg steeds meer balbezit, waardoor een gelijkmaker in de lucht hing.

Die kwam er toen Philippe Coutinho in de 83ste minuut voor het doel op de juiste plek stond om een rebound binnen te tikken. Na een voorzet van Daniel Sturridge mikte Adam Lallana op de paal, maar Coutinho was alert genoeg om de score gelijk te trekken. Hij dwong daarmee een verlenging af voor de Reds.

Liverpool creëerde wat kansjes op weg naar het eindsignaal, maar scoren lukte niet. Een strafschoppenserie moest verlossing brengen. Daarin miste Fernandinho (City) gelijk zijn eerste penalty. Toen Lucas Leiva en Coutinho vervolgens stuite op doelman Cabellero waren de rollen omgedraaid. 

Een misser van Lallana na een uitstekende redding van Caballero zorgde voor matchpoint bij Manchester City. Yaya Touré stapte achter de bal om City de League Cup te schenken, maar Cabellero was uiteraard de grote held met zijn drie gestopte penalties.