Vonn schuift onderuit, maar mogelijk grote gevolgen

Skiester Lindsey Vonn is tijdens de super-G in Soldeu in Andorra onderuit gegaan. De Amerikaanse gleed weg, een valpartij zoals er tientallen gebeuren tijdens een seizoen. Toch lijkt het gevolg mogelijk behoorlijk te zijn, want Vonn werd na een behandeling van bijna een kwartier op een brancardslee de berg afgeholpen. 

Vonn is in de World Cup in een hevige strijd om de eindzege verwikkeld met de Zwitserse Lara Gut. Het spannende duel zou in de sneeuw in Andorra mogelijk in één klap zo goed als beslist kunnen zijn. Gut werd slechts zestiende, maar komt in de World Cup daardoor wel op enkele punten van Vonn. Over een blessure van de Amerikaanse is officieel nog niks bekend. Het Amerikaanse skiteam brengt meer informatie naar buiten als dat er is.

De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Federica Brignone, die voor het eerst een super-G op haar naam schreef. Het was tevens haar twaalfde podiumplaats, maar de eerste in een andere discipline dan de reuzenslalom. Het was sowieso een verrassend podium, want Laurenne Ross haalde de tweede plek. De Amerikaanse pakte alleen drie jaar geleden één keer eerder een podiumklassering. De Oostenrijkse Tamara Tippler werd derde en ook voor haar was dat pas de tweede keer dat ze het ereschavot mocht betreden. 

De weinig spectaculaire, maar zeer ongelukkige val van Vonn (Bron: YouTube)