Bandai strooit met Veel Tales of Berseria-informatie

Bandai Namco heeft wat meer te vertellen over Tales of Berseria, het nieuwste deel uit de JRPG-franchise. Er zijn twee nieuwe personages bekendgemaakt, het vechtsysteem krijgt meer uitleg en de wereld uit dit spel is meer uitgediept.

De twee nieuwe personages zijn Rokurou en Eleanor. Rokurou is zwaardvechter met een enorm zwaard. Maar dat zwaard noemt hij zijn leven, en gebruikt hij niet om een nog onbekende reden. Hij vecht het liefst met twee wapens. Hij heeft wel een probleem, hij is een demoon geworden. Toch blijft hij een vriendelijke gast die het wel kan vinden met Velvet, de hoofdrolspeelster. Eleanor is een nog jonge exorcist, een duivelsuitdrijver. We zijn benieuwd wat zij van Rokurou gaat vinden, maar Bandai Namco geeft wel aan dat ze achter Velvet aan is om haar te laten boeten voor haar aanval op Abbey, de plaats waar zij zelf vandaan komt.

Het vechtsysteem is weer een evolutie op de vorige versie. Dit keer kun je de camera vrij bewegen tijdens een gevecht en kun je meerdere artes, vaardigheden, op een knop mappen. Nieuw is de Soul-meter. Soul is de mana om de artes uit te kunnen voeren. Je begint een gevecht met drie Soul-punten, maar je kunt Soul stelen van je tegenstanders, maar zij kunnen dat ook van jou. ALs je geen Soul meer hebt kun je nog steeds zwakkere versies van de vaardigheden uitvoeren. DIt systeem moet zorgen dat je taktischer te werk gaat, en meer gaat letten op je verdediging, want bijvoorbeeld op de grond gesmeten worden kost je Soul dat naar je tegenstander gaat. Een zijstap of goed blocken is dus net zo belangrijk dan alleen maar aanvallen.

In de wereld van Tales of Berseria heerst er een virus dat mensen verandert in demonen. De meeste raken daarna de weg kwijt en vallen mensen aan, sommigen, zoals Rokurou, blijven nog gezond van geest. De plaats Abbey is het hoofdkwartier van de exorcists, die mensen wil beschermen tegen de demonen. Eleanor is zo'n duiveluitdrijfster uit Abbey die rondreist om mensen te beschermen. Helemaal braaf zijn ze niet, want ze misbruiken Malak, wezens die de natuurlijke krachten beheersen om de mensheid te beschermen. Volgens hen hebben Malak geen eigen ik en is het dus geen misbruik.

Tales of Berseria komt uit op PlayStation 4, PlayStation 3 en pc. Japan kan in 2016 al beginnen, het Westen heeft nog geen releasedatum o indicatie gekregen.

Tales of Berseria-art van Rokurou (Foto: Bandai Namco)

Tales of Berseria-art van Eleanor (Foto: Bandai Namco)

Tales of Berseria (Foto: Bandai Namco)