Toro Rosso reed in Barcelona met 2016-wagen

Eerder deze week deed Carlos Sainz uitspraken waardoor in de media het idee ontstond dat het team van Toro Rosso afgelopen week deelnam aan de eerste testweek met de 2015-wagen. Volgens de Spaanse stalgenoot van Max Verstappen zou Toro Rosso wegens tijdgebrek in Barcelona gekozen hebben voor een interim-wagen die opgebouwd zou zijn rond de wagen van vorig jaar. Volgens James Key, de technische topman van het team, is niets minder waar.

In de Spaanse krant Marca stelt Key vrijdag dat het wel degelijk de hagelnieuwe STR11 is geweest waarmee de afgelopen dagen is getest. "Er zijn twee onderdelen die niet tijdig klaar waren voor de eerste testweek,' zegt Key. "Maar dat zijn dan ook de enige twee 2015-onderdelen waarmee we gereden hebben." Buiten de twee niet nader genoemde onderdelen zal Toro Rosso bij de komende testweek voor het eerst gaan rijden met de nieuwe livery.    

Wel benadrukt Key dat de STR11 gebaseerd is op de wagen van vorig jaar. "We waren erg tevreden met onze wagen van 2015, want dat was een grote stap voor ons. Alles dat goed werkte hebben we gehouden." Wel is de STR11 iets zwaarder dan zijn voorganger, waardoor Sainz afgelopen winter met toptriatleet Mario Mola getraind heeft om zoveel mogelijk gewicht te verliezen.