Verstappen tevreden over testdagen in Barcelona

Vanmiddag rondde een tevreden Max Verstappen de vierde testdag in Barcelona af. De Nederlander reed 110 ronden en sloot de dag af met de vijfde tijd.

Toch was een snelle tijd niet het belangrijkste doel van de dag. "Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad", zo liet Verstappen na afloop weten aan Verstappen.nl. "Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik had een lekke band, maar we weten daar de oorzaak nog niet van, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren."

Het oorspronkelijk plan om vandaag een complete raceafstand af te leggen ging niet door. "Op een gegeven moment hebben we gezegd: ‘het is een goede dag geweest, laten we ons gaan voorbereiden op volgende week.’ We hebben niet een race afstand kunnen doen, maar dat hebben we gisteren al wel gedaan. Ik hoef geen race afstand te rijden om te voelen hoe de auto gaat." Zo legde de snelle Nederlander uit.

Verstappen kijkt tevreden terug op de testsessie in Spanje. "Terugkijkend op de vier dagen ben ik heel blij dat ik zoveel ronden heb kunnen rijden. Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk."

Verstappen tevreden over testdagen in Barcelona (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Verstappen tevreden over testdagen in Barcelona (Pro Shots / Zuma Sports Wire)