AA Gent speelde op golfbaangras

Je verwacht dat het bij en professionele voetbalclub niet voor zal komen, maar AA Gent en VfL Wolfsburg (2-3 voor Wolfsburg, red.) speelden in de achtste finales van de Champions League op de verkeerde grasmat. Het gras in de Ghelamco Arena was namelijk niet bedoeld om op te voetballen, maar voor golfbanen en voortuintjes.

AA Gent debuteerde bij de beste zestien de Champions League en vond dat het daarom een goed veld verdiende. De club schakelde zelfs een expert van voetbalbond UEFA in die het 200.000 euro kostende veld adviseerde. Dat ging niet helemaal goed.

De Gentse grasmeester Axel Gheerinck deed tegenover Het Nieuwsblad zijn beklag over het veld dat na twee wedstrijden al weer vervangen kan worden. "Als je daar met noppen op gaat spelen, is het om zeep." De UEFA krijgt er van hem van langs. "De aankoop van de nieuwe mat is gebeurd op voorspraak van een door de UEFA gestuurde expert, zonder dat ik werd geraadpleegd. Frustrerend, want ik zit met de gebakken peren."

Gheerinck vreest ook voor het Europees kampioenschap voetbal dat in Frankrijk wordt gehouden. Dezelfde 'expert' heeft namelijk ook advies gegeven over de velden waar komende zomer op gespeeld zal gaan worden.