IS heeft het gemunt op Zuckerberg en Dorsey

Islamitische Staat (IS) heeft Mark Zuckerberg en Jack Dorsey bedreigd in een videoboodschap. Dat meldt Vocativ. In de video zijn met kogels doorzeefde afbeeldingen van de topmannen van respectievelijk Facebook en Twitter te zien.

In de 25 minuten durende videoboodschap belooft IS dat hun hackers zullen vechten tegen de pogingen van Facebook en Twitter om accounts van de terreurgroep te blokkeren. 'Jullie maken dagelijks bekend dat veel van onze accounts zijn verwijderd. Tegen jullie zeggen we: 'Is dat alles wat je kan doen?' Jullie bevinden je niet op ons niveau. Als je één account blokkeert, zullen we tien nieuwe openen. Binnenkort zullen jullie namen gewist zijn als we jullie sites hebben verwijderd', klinkt het.

Eerder deze maand maakte Twitter bekend dat 125.000 accounts zijn geblokkeerd, omdat hierop bedreigingen werden geuit of terreurdaden werden gepromoot. Facebook doet er naar eigen zeggen ook alles aan om te voorkomen dat terroristen gebruikmaken van de site.

Hackers van IS, die zichzelf 'de zonen van het kalifaatleger' noemen, claimen dat ze 10.000 Facebook- en 5000 Twitteraccounts hebben gehackt, profielfoto's hebben veranderd en propaganda hebben geplaatst.

IS heeft het gemunt op Zuckerberg en Dorsey
IS heeft het gemunt op Zuckerberg en Dorsey (Foto: BuzzT)