Star Wars Battlefront heeft grote gratis update gekregen

Electronic Arts laat weten dat nu elk platform voorzien is van de gratis update voor Star Wars Battlefront, die weer wat leven in de brouwerij en vooral in de multiplayermappen moet gaan zorgen. De update levert nieuwe content en gameplay-wijzigingen.

Toen de gratis update Battle Of Jakku uitkwam introduceerden DICE een nieuwe spelmodus genaamd Turning Point, maar met een map om het daadwerkelijk te spelen. Deze spelmodus is nu eindelijk naar alle maps die momenteel ondersteuning bieden voor Walker Assault en Supremacy uitgebreid, zodat er de hoognodige variatie in deze modus is gekomen.

Een andere nieuwe multiplayermap is op Hoth toegevoegd die ondersteuning biedt aan alle spelmodi voor 40 spelers (Walker Assault, Supremacy en Turning Point), naast Fighter Squadron. Op Hoth is er ook een nieuwe Survival Mission genaamd Ice Caves toegevoegd voor singleplayer- en coöpgamers, waarin wordt getest in hoeverre je steeds sterkere aanvalsgolven van Imperial strijdkrachten op afstand kunt houden.

De playlist van Battle of Jakku is gecombineerd met de standaardplaylist, zodat spelers naar dezelfde matchmaking-lobby's kunnen gaan. Spelers kunnen nu Battle of Jakku-maps binnen hun favoriete modi kiezen, zodat ze snel en eenvoudig verder kunnen gaan. Daarnaast zijn er allerlei bugs en balans-issues aangepakt.

In maart komen er nog meer gratis updates en is er de release van de eerste digitale uitbreidingspakket. Daarin zitten meer maps, meer wapens en meer helden, en een nieuwe spelmodus. In het uitbreidingspakket Star Wars Battlefront Outer Rim vechten we straks tussen de fabrieken van Sullust en in het paleis van Jabba de Hutt op Tatooine.