Sony komt met slim oortje en nieuwe Xperia's

Sony heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona drie nieuwe toestellen in de Xperia-lijn gelanceerd. De Xperia X, de Xperia X Performance en Xperia XA moeten voor de Japanse techgigant dit jaar het geld gaan binnenharken. Behalve de twee smartphones lanceerde Sony ook een aantal andere gadgets waaronder een slim oortje, de Xperia Ear.

De Xperia X, X Performance en XA zijn de eerste twee Xperia's die worden voorzien van Sony's nieuwe designstijl. De toestellen zijn gemaakt met aluminium en glas en beschikbaar in vier kleuren: wit, zwart, goud en roségoud. De Xperia X is in de markt gezet als het 'normale' high-end-toestel van Sony met een adviesprijs van 599 euro. Het gebogen 5-inch scherm heeft 1080p-resolutie, een Snapdragon 650-processor met 3GB werkgeheugen een 23-megapixelcamera. De X Performance is 100 euro duurder en heeft een net wat betere Snapdragon 820-processor aan boord en er zit bovendien een iets sterkere batterij in.

De XA is een Xperia-toestel voor mensen met een wat krapper budget. Het bevat geen gebogen scherm en de resolutie is ook wat minder, 720p. Verder zit er geen Snapdragon-processor in, maar een MediaTek met 2GB werkgeheugen. Ook op de camera is bezuinigd. Het 23 megapixel-kanon uit de X en X Performance is ingeruild voor een 13 megapixelcamera.

De opmerkelijkste onthulling was de Xperia Ear. Een oordopje dat de gebruiker als een slimme assistent 24 uur per dag voorziet van audio-input. Zo kun je dingen vragen over het weer, over de beurs, over je agenda enz. Ear doet sterk denken aan een Google Glass-alternatief voor in je oor. De gadget is gemaakt van siliconen en is volgens Sony prima 24 uur per dag te dragen.

Sony komt met slim oortje en nieuwe Xperia's
Sony komt met slim oortje en nieuwe Xperia's (Foto: BuzzT)