Politie grijpt in bij de Kuip, veel aanhoudingen

De ME heeft zondagmiddag meer dan duizend boze Feyenoord-supporters uiteengedreven bij de Kuip, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC. Dat meldt de NOS. Verschillende supporters zijn gearresteerd.

De demonstrerende supporters eisten het vertrek van het clubbestuur. Ze hadden honderden verhuisdozen meegenomen. Die plaatsten ze bij de Kuip, om het bestuur ertoe aan te zetten om de biezen te pakken. Met name algemeen directeur Eric Gudde moet het ontgelden. Volgens supporters maakt Feyenoord onder zijn hoede geen enkele stap voorwaarts.

De politie greep in toen de supporters wilden oprukken naar het Maasgebouw, het deel van de Kuip waar het bestuur van Feyenoord bijeenkomt. Met de wapenstok zijn de supporters uiteengedreven.

Feyenoord speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Rotterdammers verloren de zeven competitieduels die hieraan vooraf gingen. Deze week werd duidelijk dat Dick Advocaat de club te hulp schiet in een adviserende rol.

Update 19.18 uur:
De politie heeft aan het eind van de middag honderden supporters aangehouden, nadat ze zich massaal tegen de politie keerden. Daarna werd besloten om ze als groep aan te houden, meldt het ANP. Het gaat naar schatting om zeshonderd tot achthonderd supporters. Ze werden apart gezet. De politie ging na of ze een stadionverbod hebben en of ze gevaarlijke spullen bij zich hadden.

Update 22.54 uur:
Het aantal aanhoudingen is lager dan eerder werd gemeld. De politie zegt dat zo'n 250 Feyenoord-fans zijn aangehouden. Ze krijgen een boete voor het zich schuldig maken aan wanordelijkheden, stelt de politie. Het Openbaar Ministerie gaat de camerabeelden bestuderen en bepaalt dan of er nog relschoppers worden vervolgd. 

Politie bij de Kuip
ME-busjes bij de Kuip.