Woedende Vonn sloopt ski's na valpartij

We kennen Lindsey Vonn van haar goede prestaties op de skipiste en van diverse mooie kiekjes. Deze fraaie Amerikaanse dame heeft al vele prijzen in haar prijzenkast staan en is altijd goed lachs. Nou ja, bijna altijd dan, want vrijdag, na een valpartij in de wereldbaker afdaling in het Italiaanse La Thuile moest ze haar woede even koelen.

Vonn verloor door de valpartij de leiding in de stand om de algemente wereldbeker aan de Zwitsere Lara Gut die de wedstrijd op haar naam schreef. Bij Vonn vloog in een bocht naar links haar rechterski van het merk HEAD uit, waardoor ze haar evenwicht verloor en viel. Een normale skiester neemt haar verlies, maar bij de Amerikaanse brak er iets.

Op YouTube is een filmpje opgedoken waarop ze haar lange latten met een hamer te lijf ging. De video werd oorspronkelijk door Vonn zelf op haar Facebookpagina geplaatst, maar later weer verwijderd omdat ze zelf inzag dat dit geen goede reclame voor haar en haar sponsor was. Ze trok dan ook het boetekleed aan. "Ik postte eerder vandaag een video waarin ik mijn frustraties toonde, maar ik heb de beelden verwijderd. Het is niet erg om te verliezen, dat maakt de smaak van de overwinning alleen maar zoeter. Bedankt iedereen voor alle lieve berichten, ik stel dit zeker op prijs."

De 31-jarige Amerikaanse gooide er later nog een bericht tegenaan. "Ik heb een fout gemaakt en had dit filmpje nooit mogen posten. Ik was boos omdat ik een belangrijke wedstrijd heb verloren en wilde mijn emoties uiten. Ik begrijp de hetze die de beelden hebben veroorzaakt en wil benadrukken dat mijn val niet de schuld is van mijn materiaal. Ik wilde mijn materiaalsponsor zeker niet beledigen en ben blij dat de binding tijdens de crash zijn werk heeft gedaan. Anders had ik er misschien een zware blessure aan overgehouden."


De actiebeelden van Vonn (Bron: YouTube)