50 Cent langs de rechter om stapels geld

50 Cent moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor de stapels biljetten waarmee hij regelmatig op Instagram pronkt. De rapper vroeg vorig jaar juli faillissement aan. De rechter wil dan ook weten hoe hij dan aan die bakken met geld komt.

"Ik ben bezorgd om aantijgingen van niet-openbaring en om gebrek aan transparantie in deze zaak", zei faillissementsrechter Ann Nevins volgens CNN. Omdat faillissement een 'eerlijke maar onfortuinlijke schuldenaar' de kans geeft om opnieuw te beginnen, is het belangrijk dat het proces transparant verloopt. Daarom moet 50 Cent, oftewel Curtis Jackson, uitleg komen geven.

Afgelopen maanden postte de rapper meerdere keren foto's van stapels geld, de ene keer in zijn koelkast, de andere keer op zijn bed. 50 Cent zette zelfs een kiekje op Instagram waarop te zien is hoe hij het woord 'broke' (blut) heeft gespeld van stapels 100 dollar biljetten.

Jackson moest voordat hij zijn faillissement aanvroeg voor de rechter verschijnen omdat hij 5 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen aan een vrouw van wie hij een seksfilmpje online had gezet om een vriend van haar belachelijk te maken. Hij zou in totaal nog zo'n 10 tot 50 miljoen dollar verschuldigd zijn aan verschillende eisers en omdat hij dit niet kon betalen vroeg hij faillissement aan.

50 Cent langs de rechter om stapels geld
50 Cent langs de rechter om stapels geld (Foto: BuzzE)