CL: Uitslag Paris Saint-Germain - Chelsea

Paris Saint-Germain heeft het eerste duel met Chelsea in de achtste finale van de Champions League gewonnen. Het werd 2-1 voor de Fransen en daar mocht de Engelse ploeg van trainer Guus Hiddink vooral doelman Courtois voor bedanken. De Belgische doelman behoedde de ploeg met name in de tweede helft voor een grotere nederlaag.

PSG kwam het beste uit de startblokken en zette veel druk op Chelsea, dat er nauwelijks uit wist te komen. Daarentegen wisten de Fransen ook geen grote kansen te creëren, buiten enkele schoten vanuit de tweede lijn. De beste kans was zelfs voor Chelsea, maar doelman Trapp van Paris Saint-Germain had een knappe reflex op een kopbal van Costa.

Voor rust werd er dan toch nog gescoord door de Fransen. Ibrahimovic schoot een vrij trap via de in de muur staande, en tevens veroorzaker van de vrije trap, Mikel binnen en leek zijn club op een 1-0 voorsprong bij rust te helpen. Mikel herstelde echter zijn fouten namelijk nog op slag van rust, toen hij bij een corner volledig vrij kon inschieten; 1-1.

Mikel maakte op slag van rust de 1-1. (PRO SHOTS/Action Images)

Na de rust wist PSG de druk nog verder op te voeren, maar stuitte keer op keer op de verdediging  en dan met name keeper Courtois van Chelsea. Onder meer Di Maria en Lucas wist de bal niet langs de sterk keepende Belg te krijgen en hij behield de Engelse ploeg daarmee in de race. Chelsea kon daar buiten twee kansjes van Oscar en Costa bijzonder weinig tegenoverstellen.

Een klein kwartier voor tijd was het alsnog raak voor de Fransen. De net ingevallen Cavani werd knap vrijgezet door Di Maria voor Courtois en faalde niet. Ook na de goal bleef PSG druk zetten op het Engelse doel, maar tot een doelpunt kwamen ze echter niet meer. Ibrahimovic had nog wel een grote kans op de 3-1, maar stuitte net als zovelen, op doelman Courtois.

In de blessuretijd kreeg Pedro namens Chelsea nog de beste kans in de tweede helft, maar zijn schot strandde in het zijnet. Door de zege heeft Paris Saint-Germain een uitstekende uitgangspositie voor het tweede duel, dat over enkele weken wordt gespeeld.