Toro Rosso loopt vertraging op: tijdelijke livery tijdens eerste test

Volgende week zullen de Formule 1-wagens voor de allereerste keer dit jaar het asfalt op gaan, tijdens de eerste dag van de wintertests op het circuit van Barcelona. Ook Max Verstappen en zijn Toro Rosso-team zullen daar bij aanwezig zijn, compleet met diens nieuwe en door Ferrari aangedreven wagen. Alleen zal de livery van de hagelnieuwe STR11 een tijdelijke zijn, waardoor ook de lancering een week uitgesteld zal worden. 

De oorzaak van de vertraging is de winterse overstap van Renault-motoren naar krachtbronnen van Ferrari. Daardoor moest de wagen flink op de schop, werd onder meer de wielbasis verlengd, en moest het personeel deze winter in verschillende shifts werken om de wagen tijdig klaar te krijgen. Dat gaat lukken, zo verzekert teambaas Franz Tost ons, maar de definitieve livery zal nog even op zich laten wachten. "De testlivery zal wel blauw zijn," zegt Tost. "We zullen de STR11 lanceren op 29 februari, omdat we nogal laat zijn en we toch een mooie livery willen."

Tost benadrukt dat de STR11, behoudens diens schilderwerk, op tijd klaar zal zijn voor de eerste testdag. "Omdat we pas laat naar Ferrari overstapten, hebben we een achterstand opgelopen, maar onze mensen hebben het geweldig gedaan. De wagen is bijna klaar. Maandag zullen we de motor voor het eerst starten en daarmee liggen we op schema. Daarom maak ik me geen zorgen dat we de eerste testdag in Barcelona zullen halen."