Eerste trailer voor animatiecomedy Sing

De filmmakers van het Franse Illumination pakken flink uit. Na hun Despicable Me-films en de spinoff Minions brengen ze dit jaar niet alleen The Secret Life of Pets uit, maar ook de film Sing. Hiervoor is vandaag de eerste trailer verschenen.

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon (Matthew McConaughey). Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant (Tori Kelly) met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla (Taron Egerton) die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson) die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Sing is geschreven en geregisseerd door Garth Jennings (Son of Rambow, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) en geproduceerd door Chris Meledandri en Janet Haley. De film bevat meer dan 85 bekende pop songs, gezongen door bekende Hollywood acteurs in de originele versie. Voor de Nederlands gesproken versie wordt muzikaal talent van eigen bodem gecast.

Sing is te zien vanaf 14 december.