Eindelijk weer zege voor Haase

Robin Haase heeft na drie uitschakelingen in de eerste ronde van een ATP-toernooi zich weer voor een tweede ronde weten te plaatsen. De beste Nederlandse tennisser won in de eerste ronde van het toernooi in Marseille van de Portugees João Sousa met duidelijke cijfers; 6-4 en 6-0.

Haase verloor de afgelopen weken in de eerste ronde van de Australian Open en de ATP-toernooien van Sofia en Rotterdam. De nummer 64 van de wereld sloeg vandaag alle schroom van zich af en won in iets meer dan een uur van de nummer 34 van de wereld. In de eerste set kreeg Haase bij 5-3 al twee setpunten, maar wist deze niet te benutten.

Even leek eenzelfde scenario als vorige week in de maak, toen hij tegen de Fransman Gilles Simon een voorsprong verspeelde, maar dit keer bleef Haase wel bij de les. Hij pakte de eerste set en brak in de tweede set drie keer door de service van Sousa heen. In de tweede ronde wacht een lastige horde; namelijk Marin Cilic. De nummer twaalf van de wereld speelde tot nu toe vier keer tegen de Nederlander en won alle keren in drie sets. Daarbij waren twee ontmoetingen op Roland Garros; in 2008 en 2015.