Remake Het land van gaat viral

Het nummer 'Wereld man' van Lange Frans is hard op weg een hit te worden. Al bijna 180.000 mensen zagen op YouTube het optreden dat Lange Frans vrijdagavond gaf in de SBS6-show Lekker Nederlands. Wereld man is een remake en kritische versie van de hit Het land van, waarmee Lange Frans met Baas B in 2005 een hit scoorde.

In de remake zingt Lange Frans over 'Het land van jij mag hier je geluk niet zoeken' en 'Dit is het land waar om Zwarte Piet wordt gestreden, waar men blind is voor ons slavernijverleden'. Ook rapt Frans over 'Het land dat vrij is sinds WOII, waar men zich verzet tegen de komst van een AZC."

De nieuwe tekst is gemaakt door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven voor het SBS-programma Lekker Nederlands. De bedoeling van dit muziekprogramma is dat oer-Hollandse liedjes worden herschreven.

Vrijdagavond keken 405.000 mensen naar de hele uitzending. Intussen staat de teller op YouTube al op bijna 180.000 views bij het optreden van Lange Frans. Daar bovenop komen nog de kijkcijfers via het platform Kijk.

Remake Het land van gaat viral
Remake Het land van gaat viral (Foto: BuzzE)