Grote zege Barça; Messi en Suárez nemen penalty als Cruijff en Olsen

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had Barcelona het geruime tijd enorm lastig tegen Celta de Vigo. De galavoorstelling kwam uiteindelijk pas heel laat op gang: 6-1.

De vorige ontmoeting in competitieverband tussen deze twee Spaanse ploegen eindigde in een 4-1 overwinning Celta. Toen wist die gastheer exact hoe het de Catalanen lastig moest maken. Veel en fel druk zetten. Die strijdwijze was die club kennelijk nog niet vergeten, want ook in dit treffen werd daar gebruik van gemaakt.

Dat maakte dat Barcelona er gek genoeg amper aan te pas kwam. Die equipe houdt er absoluut niet van als er op eigen helft al druk wordt gezet en die zwakte wist Celta uitstekend te exploiteren. Toch kwamen daar weinig grote mogelijkheden uit voort, maar door die manier van spelen wist het Barca wel te temmen.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong door een fenomenale vrije trap van sterspeler Lionel Messi. Hij schoot de bal buiten het bereik van sluitpost Sergio Álvarez in de kruising: 1-0. De verwachting was dat het na die treffer zou gaan lopen aan de kant van Barca, maar daar was geen sprake van. De bezoekers bleven dreigend en kwamen via een terechte strafschop van ex-Feyenoorder John Guidetti op gelijke hoogte: 1-1.

In het tweede bedrijf wist Barcelona dat er werk aan de winkel was en direct na het fluitsignaal kreeg Luis Suárez een enorme kans. Hij schoot de bal echter op de paal. Maar het was duidelijk te merken dat de felle strijdwijze van Celta in de eerste helft bijzonder veel kracht had gekost. Die equipe kwam er eigenlijk nog amper aan te pas, Barcelona deelde de lakens uit.

Dat resulteerde in opnieuw de voorsprong voor de thuisploeg. De sterke Suárez bracht de bal bij Messi, de Argentijn bediende Suárez op zijn beurt weer en de Uruguyaan tikte heerlijk binnen: 2-1. Toch kwam Celta na dat doelpunt weer wat beter in de wedstrijd. Bewonderenswaardig, want tot op dat moment had die ploeg al haast alles gegeven. Maar Celta bleef dreigend, alleen schortte het aan de afronding.

En hoewel het nog steeds niet lekker liep aan de kant van de Catalanen, waren er bepaalde spelers die de kar trokken. Zo gooide Messi er weer een solo uit, omspeelde Neymar vervolgens de sluitpost van Celta en Suárez tikte de bal uiteindelijk binnen: 3-1. Na die treffer was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. En al helemaal toen Messi in het strafschopgebied werd neergelegd. Hij nam de strafschop zelf, rolde de bal opzij en Suárez schoof binnen: 4-1. Een ode aan de zieke Johan Cruijff, die dat ook een keer in Nederland heeft gedaan.

 

Messi en Suarez doen met deze penalty een ode aan Cruijff en Olsen! Celta krijgt een gigantisch pak slaag in Camp Nou!

Geplaatst door Ziggo Sport Totaal op zondag 14 februari 2016

Niet veel later maakte invaller Ivan Rakitic het allemaal nog erger voor het arme Celta door een uitstekende pass van Suárez over doelman Álvarez te tikken: 5-1. En Neymar deed ook nog een duit in het zakje: 6-1. Een uitslag die de bezoekers absoluut niet verdienden. Die ploeg heeft dapper gestreden, maar kreeg geen loon naar werken.