Van Gerwen zegeviert opnieuw op Dutch Dart Masters

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de Dutch Dart Masters Hij won in een spannende confrontatie van Dave Chisnall. Benito van de Pas haalde de halve eindstrijd niet. Big Ben kreeg tien matchdarts, maar moest toch toezien hoe Mervyn King met de zege er vandoor ging. 

Van Gerwen forceerde in de achtste leg bij een stand van 4-3 in het voordeel van Van Gerwen de beslissing. Chisnall miste drie kansen op dubbel 20 om de stand gelijk te trekken. Van Gerwen profiteerde optimaal en zegevierde uiteindelijk met 6-3. 

Van de Pas heeft in de kwartfinale een bizarre nederlaag geleden. De 23-jarige Tilburger miste liefst tien wedstrijdpijlen en moest toezien hoe King een 0-5 achterstand omzette in een 6-5 overwinning. De 49-jarige Brit overleefde in de zesde leg twee wedstrijdpijlen en pakte plotseling vier legs op rij.

Van de Pas in de tiende leg nieuwe mogelijkheden om het te beslissen. Zeven pogingen gingen mis. In het allesbeslissende leg bedrijf kreeg de geboren Tilburger opnieuw een wedstrijdpijl, maar weer faalde hij. King deelde vervolgens een keiharde dreun uit door wel uit te gooien. In de halve finale zullen Van Gerwen en King het tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale. 

De andere halve finale zal gaan tussen de winnaars van de wedstrijden Mensur Suljovic - Simon Whitlock en Adrian Lewis - Daryl Gurney. 

Update 21.05 uur

De andere halve finale gaat tussen Mensur Suljovic en Daryl Gurney. Suljovic won met 6-3 van Simon Whitlock. Gurney stuntte door met 6-4  te winnen van Adrian Lewis. 

Update 21.30 uur

Michael van Gerwen staat ook dit jaar in de finale van de Dutch Dart Masters. Hij versloeg Mervyn King met 6-2. Mighty Mike kwam 5-0 voor, maar liet niet zoals Benito van de Pas King terugkomen. De Engelsman pakte twee legs voordat Van Gerwen de wedstrijd in het slot gooide. 

Update 22.00 uur

Daryl Gurney staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een rankingtoernooi van de PDC. De 29-jarige Brit won met 6-1 van Mensur Suljovic. De finale tussen Michael van Gerwen en Gurney begint over twintig minuten. 

Update 22.40 uur

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op een rij de Dutch Dart Masters gewonnen. De Brabander won met 6-2 van Daryl Gurney. Van Gerwen opende de finale met een 152-finish, waarna Gurney dat beantwoorde met een 116-finish. Van Gerwen bleek uiteindelijk een maatje te groot en won met 6-2. 

De darters zullen volgend weekend weer in actie komen voor de laatste drie UK Open Qualifiers. Het volgende toernooi op de Euro Tour is eind maart in München.  

Michael van Gerwen opnieuw de beste op de Dutch Dart Masters. (PRO SHOTS/Action Images)
Michael van Gerwen opnieuw de beste op de Dutch Dart Masters. (PRO SHOTS/Action Images)