Sintnicolaas niet naar WK indoor

Meerkamper Eelco Sintnicolaas zal niet deel gaan nemen aan het wereldkampioenschap indoor. De atleet moest zich op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap meerkamp in Apeldoorn terugtrekken met een hamstringblessure. Hij liep het kwetsuur op tijdens het inspringen voor het polsstokhoogspringen.

Sintnicolaas had een prima eerste dag achter de rug en begon dag twee met 7,90 seconden op de 60 meter horden. Bij de warming-up voor zijn favoriete onderdeel ging het mis. Doordat de Nederlander af moest haken heeft hij geen mogelijkheden meer om een score neer te zetten in de aanloop naar het WK en kan daardoor niet deelnemen in Portland.

Sintnicolaas haakte af bij het inspringen, zo liet hij aan de NOS weten. "Daar voelde ik een tik in mijn hamstrings. Toen ik in de lucht was, voelde ik het al. Het is een scheurtje in mijn spier, denk ik. Het zal niet heel groot zijn, maar het kost tijd."

De meerkamper wil met het oog op de Spelen in Rio de Janeiro niets forceren. "Misschien kan ik aan het einde van de week alweer joggen. Ik denk dat het heel weinig is, maar ik voel het nu meteen stijf worden. Ik zal lekker in de wedstrijd en vind het cool hier in Apeldoorn mee te doen aan het NK. Ik baal dat het hier niet lukt, zeker op deze onverwachte manier."