Arsenal in extremis langs Leicester City

Een kraker van jewelste in de Premier League leek zondagmiddag onbeslist te blijven. Arsenal trok tegen Leicester City echter aan het langste eind in de ultieme slotfase. Het werd 2-1.

Een absolute stunt leek in de maak toen Leicester, de verrassende koploper, op voorsprong kwam in het Emirates Stadium van Arsenal. Leicester verbaast vriend en vijand dit seizoen. Diverse topploegen waren dit seizoen al slachtoffer van de dadendrang van Leicester, dat speelt onder leiding van manager Claudio Ranieri.

Op slag van rust ging Arsenal-verdediger Laurent Koscielny in de fout door een overtreding te maken in het eigen strafschopsgebied. Het was topscorer Jamie Vardy die de strafschop vervolgens voor zijn rekening nam. De goalgetter faalde niet en schoot Leicester daarmee op een virtuele voorsprong van acht (!) punten op Arsenal, dat de tweede plaats bezet.

The Gunners gingen teneergeslagen de kleedkamers in, maar kwamen daar ogenschijnlijk fris weer uit. Toen Danny Simpson negen minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg, kon de ploeg van manager Arsène Wenger meer het spel zelf gaan bepalen. De achtervolging op Leicester werd ingezet en met succes. Met nog twintig minuten te spelen was het Theo Walcott die op aangeven van spits Olivier Giroud de gelijkmaker scoorde.

Daar bleef het niet bij in Noord-Londen. In de absolute slotfase, de 95ste minuut, was het aanvaller Danny Welbeck die Arsenal alsnog de zege bezorgde. Dat deed hij op aangeven van Mesut Özil. Daarmee wordt de voorsprong van Leicester een stukje kleiner en wordt het een titelstrijd om van te likkebaarden.