Duitsers winnen teamwedstrijd WK bobsleeën en skeleton

Op het WK bobsleeën en skeleton in het Oostenrijkse Igls-Innsbruck staat zondagmiddag de teamwedstrijd op het programma. Het is een evenement dat doorgaans niet gehouden wordt, behalve op het WK.

Elk team bestaat uit een mannelijke en vrouwelijke skeletonner en een mannen- en een vrouwenbob. Als eerste gaan alle mannelijke skeletonners naar beneden, gevolgd door de vrouwelijke bobsleesters. De skeletonsters zijn als derde aan de beurt, waarna de mannelijke bobsleeërs de boel beslissen. De tijden van de vier worden per land bij elkaar opgeteld.

Update 17.37 uur

De teamwedstrijd is gewonnen door Duitsland 1. Na de skeletonners ging Rusland 1 dankzij olympisch kampioen Alexander Tretiakov nog aan de leiding, voor de Duitsers Axel Jungk en Michael Zachrau (Duitsland 2). Christina Hengster en Sanne Dekker zetten de snelste tijd neer bij het damesbobsleeën, wat Oostenrijk 1 naar voren deed schuiven. Anja Schneiderheinze deed het namens Duitsland uitstekend, net als de Russische Aleksandra Rodionova.

Het grote gat werd bij de skeletonster geslagen door Tina Hermann van Duitsland 1. De Russische Elena Nikitina bleef wel een beetje in de buurt, maar het goud leek vanaf dan te ver weg. Janine Flock bracht de thuisfans op de banken met een goede run voor Oostenrijk. Tot slot kon Johannes Lochner het in de bobslee afmaken voor Duitsland 1. Alexander Kasjanov verzilverde de tweede plek van Rusland, terwijl Benjamin Maier de Oostenrijkers op het allerlaatste moment op het podium stuurde.