Bobsleeër Friedrich pakt derde wereldtitel op rij in tweemansbob

Bobsleeër Francesco Friedrich heeft voor de derde keer op rij de wereldtitel gepakt in de tweemansbob. In het Oostenrijkse Igls was de Duitser met remmer Thorsten Margis na een spannend WK over vier runs te goed voor zijn 25-jarige leeftijds- en landgenoot Johannes Lochner en diens remmer Joshua Bluhm.

Friedrich kwam gedurende het WK steeds beter in zijn ritme. Op zaterdag noteerde hij nog de derde en tweede tijden in de eerste twee runs, zondag was hij twee keer de beste. Voorafgaand aan de laatste run stonden Friedrich en Lochner nog gedeeld aan de leiding. Juniorenwereldkampioen Lochner kende een zeer goede start, maar maakte halverwege een grove fout bij het insturen van een bocht. Dat opende de weg voor Friedrich, die aan een degelijke run genoeg had en uiteindelijk 0,17 seconden sneller was dan Lochner.

Het brons was voor een dolgelukkige Beat Hefti. De Zwitser kwam dit seizoen nauwelijks op hoog niveau in actie, omdat zijn remmer Alex Baumann lang geblesseerd was. Het tweetal is inmiddels weer op volle toeren en dat bleek genoeg om op 0,22 seconden van Friedrich het brons te pakken. Op 0,42 seconden ging de vierde plek in een daverende sensatie naar Bruce Tasker. De Welshman debuteert dit seizoen als piloot en heeft Joel Fearon als remmer achter zich. 

Ivo de Bruin en Igor Brink werden namens Nederland dertigste.