Shorttrackers uitgeschakeld op Jeugdspelen

Shorttrackster Gioya Lancee heeft zich op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer geplaatst voor de halve finales van de 1000 meter. De Nederlandse was in haar kwartfinale oppermachtig en ging van start tot finish aan de leiding.

In haar halve finale zal ze het onder meer op moeten nemen tegen de Duitse Anna Seidel, die dit seizoen de aansluiting met de wereldtop gemaakt heeft. Ook Seidel was in haar kwartfinale veruit de sterkste. Lancee zal zich bij de eerste twee moeten rijden om de finale te bereiken.

Tjerk de Boer heeft het op de 1000 meter niet gehaald. In zijn kwartfinale ging hij lange tijd goed mee, maar twee ronden voor het einde moest hij afhaken. Hij mag nog wel meedoen in de strijd om de posities achter de top-8.

Update 13.43 uur

Lancee is in de halve finales uitgeschakeld. Enkele ronden voor het einde moest ze het tempo van Seidel en de Hongaarse Petra Jaszapati laten gaan. In de B-finale mag de Nederlandse gaan strijden voor de vijfde plek.

Update 15.03 uur

Lancee is uiteindelijk als zesde geëindigd op de 1000 meter. In de B-finale moest ze de Chinese Zang Yize voor zich dulden. Het goud en zilver ging naar Zuid-Korea: Kim Ji-yoo en Lee Su-youn namen in de laatste ronden afstand van Seidel en pakten respectievelijk goud en zilver. De Duitse ging er vandoor met het brons.

Ook bij de heren was er Zuid-Koreaans goud en wel dankzij Hwang Dae-haeon. Hij schoof zijn been net iets voor de Chinees Ma Wei over de finish, terwijl de Hongaar Liu Shaoang het brons veroverde. De Boer won de C-finale, wat hem uiteindelijk de zevende plek opleverde.