Hirscher faalt in Japan, Neureuther wint slalom

Skiër Felix Neureuther heeft tijdens de World Cup in Yuzawa Naeba de slalom gewonnen. De Duitser liet zo voor het eerst in ruim een jaar tijd weer zien dat hij nog altijd in staat is om te winnen op het hoogste niveau.

Het meest opvallende aan de eerste run was dat World Cup-leider Marcel Hirscher de finish niet haalde. De Oostenrijker lijkt daarmee definitief af te haken in de strijd om de slalom-World Cup, waarin hij al een flinke achterstand had op de Noor Henrik Kristoffersen. De snelste tijd in de eerste run werd, net als op de reuzenslalom een dag eerder, neergezet door de Duitser Fritz Dopfer. Hij bleef de Zweed Mattias Hargin 0,02 seconden voor.

In run twee zette de jonge Oostenrijker Marco Schwarz een zeer scherpe tijd neer en dat leverde hem uiteindelijk de derde plek op; zijn tweede podium van het seizoen. Neureuther stond na run één nog op de vijfde plek, maar liet een zeer goede slalom zien en nam de leiding. André Myhrer kwam 0,05 seconden tekort om hem te verslaan en moest genoegen nemen met plek twee. Dopfer mocht als laatste naar beneden, maar gooide voor de zoveelste keer de kans weg om zijn eerste World Cup te winnen. De Duitser viel met 0,29 seconden achterstand zelfs net achter Schwarz en dus buiten het podium.