Wolff overweegt Manor als B-team Mercedes

Het bescheiden Formule 1-team van Manor kan in de toekomst wel eens het B-team van Mercedes worden, zo geeft Toto Wolff, de teambaas van het Duitse topteam, toe. Eerder stelde Mercedes vragen bij de FIA over de nauwe banden tussen de concurrenten van Ferrari en het nieuwbakken Haas-team. Ferrari zou hebben kunnen profiteren van het aerodynamische testwerk dat zij deden als technische partner van Haas. Naar aanleiding daarvan scherpte de FIA de regels rond de samenwerking tussen teams verder aan.

Toch blijft de gedachte bestaan dat Haas een B-team van Ferrari is en dat de Italianen daar mogelijk van kunnen profiteren. Dat heeft Mercedes aan het denken gezet. "We kijken ernaar met gemengde gevoelens," zegt Wolff. "Ferrari heeft een slimme stap gezet door de samenwerking met Haas en dat kan resulteren in betere prestaties. Als dat zo is, hebben ze alles goed gedaan."

Wolff benadrukt dat Manor zeker geen B-team van Mercedes is. "Al maken ze buiten Pascal Wehrlein ook gebruik van één van onze windtunnels." In de toekomst zouden de banden tussen de twee teams echter verder aangetrokken kunnen worden. "Je moet alle mogelijkheden open houden," zegt Wolff. "Als het binnen de regels mogelijk is om te profiteren van de samenwerking met een ander team, moet je daar gebruik van maken."

"Ik ben er alleen niet van overtuigd dat het goed is voor de Formule 1 wanneer de grote teams B-teams gebruiken om zich door te ontwikkelen. Maar er komen grote regelwijzigingen aan voor 2017 dus het kan goud waard zijn. De filosofie erachter is echter niet juist denk ik."