Zeldzaam puntverlies voor Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is er zaterdagavond niet in geslaagd om Lille over de knie te leggen. Zonder Zlatan Ibrahimovic werd in het Parc des Princes niet gescoord. Het is pas de vierde keer dit seizoen dat PSG genoegen moet nemen met een gelijkspel. De overige 22 competitiewedstrijden werden allemaal winnen afgesloten. Ondanks het puntenverlies heeft de Parijse miljoenenploeg nog altijd 25 punten voorsprong op nummer twee AS Monaco.

In eigen stadion kreeg Jean-Kévin Augustin de eerste goede mogelijkheid voor PSG. Hij speelde in plaats van Zlatan Ibrahimovic, die gespaard werd voor het duel met Chelsea (dinsdag). Keeper Vincent Enyeama voorkwam dat Lille vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Even later kon Edinson Cavani net niet goed bij een voorzet van Ángel Di María komen.

Terwijl Lille met name via een spelhervatting voor het Parijse doel kwam, was de gastheer in de slotfase van de eerste helft weer dicht bij een treffer. Layvin Kurzawa zag zijn kopbal van de doellijn worden gehaald door Rio Mavuba. Ook in de tweede helft kwam er veel gevaar van PSG, waar Di María en Cavani goede mogelijkheden lieten liggen.

In de slotminuten lag Enyeama opnieuw in de weg, dit keer bij een poging van Cavani. Kurzawa raakte met een kopbal de paal, al was de vlag al omhoog gegaan wegens buitenspel. Lille pakte zodoende een belangrijk puntje in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat nu twaalfde in Ligue 1.