Chelsea rekent overtuigend af met Newcastle United

Chelsea heeft zaterdagavond in eigen huis op overtuigende wijze afgerekend met Newcastle United. Op Stamford Bridge werd het 5-1. Chelsea doet dit seizoen allerminst aan klantenbinding. De ploeg van trainer Guus Hiddink wist in december vorig voor het laatst een thuisoverwinning te boeken.

De laatste weken grossiert Chelsea in gelijke spelen, waardoor het The Bleus maar niet lukt om te stijgen op de ranglijst. Het zo gewenste Champions League-voetbal komt serieus in gevaar. De erfenis van José Mourinho blijkt vooralsnog een zware. Met Newcastle United treft Chelsea een geschikte tegenstander om het begin van een zegereeks in te luiden. The Magpies speelde tot nu toe twaalf uitwedstrijden in de Engelse premier League. Hiervan gingen er maar liefst negen verloren.

Bij Chelsea kreeg middenvelder Eden Hazard weer eens een basisplaats. De Belg werd de afgelopen wedstrijden gepasseerd ten faveure van Nemanja Matić. De eerste helft was er één van veel spektakel. In de vijfde minuut werd de score al geopend. Na een goede actie van Willian ontving Diego Costa diens steekpass. De Spanjaard met Braziliaanse roots aarzelde niet, en werkte de bal koel binnen.

Amper twee minuten later breidde Chelsea de score alweer uit. Na een foute pass en miscommunicatie in de Newcastle-defensie onderschepte Pedro de bal en kwam oog in oog met doelman Rob Elliot. De Spanjaard verzaakte niet en benutte de kans. Hierbij kwam de ellende voor Newcastle United niet ten einde, want in de vijftiende minuut was het opnieuw raak. Ditmaal was het Willian die binnenwerkte, nadat hij de bal had ontvangen van Diego Costa die met een slim steekballetje de Newcastle United-verdediging te kijk zette.

Na rust was het wederom Chelsea dat de klok sloeg. Het publiek kon voor het eerst in lange tijd genieten van de verrichtingen van de Bleus. In de 59e minuut was het Pedro die tekende voor zijn tweede treffer van de avond en de score meermaals uitbreidde. Na een lange bal van Fabregas kreeg hij de bal onder controle, en deed wat hij in de eerste helft ook al niet naliet: scoren. Na wederom slecht verdedigen van Newcastle United kon ook Elliot niet meer pareren.

De machteloosheid van Chelsea werd gekenmerkt door de goal van Bertrand Traoré in de 83e minuut. Vanaf zijn invalbeurt werd hij constant gezocht door zijn ploeggenoten die hem duidelijk het geluk gunden. Chelsea kon naar zijn zin handelen, terwijl Newcastle United machteloos toekeek. Wel redde Andros Townsend vlak voor tijd nog de eer. De aanvaller schoot na een goede dribbelactie mooi binnen. Hierna controleerde Chelsea de wedstrijd, terwijl Newcastle United alleen maar kon tegenhouden. Het speelde een wervelende negentig minuten en bood het publiek vermaak.