Bobsleester Schneiderheinze na 10 jaar wereldkampioene als pilote

Bobsleester Anja Schneiderheinze heeft zich mogen laten kronen tot nieuwe wereldkampioene. In het Oostenrijkse Igls was de Duitse na vier runs duidelijk de beste: in run vier noteerde ze de derde tijd, in alle andere runs was ze de snelste. Ze werd in 2005 al wereldkampioene als remster van Sandra Kiriasis, met wie ze ook olympisch goud won in 2006.

Dit keer kwam de 37-jarige Schneiderheinze in actie met de pas 20-jarige remster Annika Drazek, in plaats van vaste remster Erline Nolte. De Duitse ging de vierde en laatste run al in met een grote voorsprong en kon zich een tweetal fouten dus wel veroorloven. De Canadese Kaillie Humphries bleef met remster Melissa Lotholz het dichtst in de buurt en pakte op 0,33 seconden zilver. Elana Meyers Taylor en Lauren Gibbs raasden op 0,49 seconden naar het brons.

Sanne Dekker werd achterin de Oostenrijkse slee van Christina Hengster zesde, nadat het duo in de eerste run nog hard gecrasht was. De Belgische Elfje Willemsen werd negende op de baan die voor haar simpelweg te kort is om mee te kunnen doen om de medailles.

Submitter:  Bron: FOK!sport