Schippers snelt naar supertijd op 60 meter

Dafne Schippers heeft tijdens ISTAF Indoor in Berlijn een wereldtijd gelopen op de 60 meter. De Nederlandse snelde in de series al naar een zeer rappe 7,04 seconden, maar in de finale kwam ze al na 7,00 seconden over de finish.

Met haar tijd evenaarde Schippers het stokoude nationale record van Nelli Cooman, die daar in 1986 in Madrid Europees kampioene mee werd. Naast Cooman deelt Schippers haar tijd nu ook met de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown, die er in 2010 de wereldtitel mee pakte. Slechts acht vrouwen waren nog ooit sneller dan Schippers. Het wereldrecord is met 6,92 seconden in handen van de Russische Irina Privalova, die tussen 1993 en 1995 de vier snelste tijden ooit liep.

Op de 60 meter horden liet de Fransman Dimitri Bascou met 7,41 seconden eveneens een knap staaltje sprinten zien. Niet meer dan twaalf atleten legden die afstand ooit sneller af. Op de 60 meter bij de mannen werd Churandy Martina met 6,66 seconden derde. De winst ging in 6,53 naar de veteraan Kim Collins uit St Kitts & Nevis.