Duitse aan de leiding WK bobsleeën, flinke crash Dekker

Bobsleester Anja Schneiderheinze gaat op het WK in Igls na twee van de vier runs aan de leiding. Samen met haar 17 jaar jongere remster Annika Drazek was de 37-jarige Duitse in beide runs de snelste.

Schneiderheinze werd in 2005 al wereldkampioene en in 2006 olympisch kampioene, maar dat was achterin de slee van pilote Sandra Kiriasis. Dit keer hoopt ze zelf voor goud als pilote te gaan. Halverwege staat ze 0,31 seconden voor op de Canadese favoriete Kaillie Humphries en remster Melissa Lotholz, die op 0,02 seconden gevolgd worden door het Amerikaanse duo Elana Meyers Taylor en Lauren Gibbs.

Voor Sanne Dekker en haar Oostenrijkse pilote Christina Hengster draaide het thuis-WK met name in de eerste run uit op een drama. Onderin de baan maakte Hengster een fout en ging de slee hard op de kant. Wonder boven wonder verloor het tweetal maar weinig tijd en dankzij een geweldige tweede run staan ze met 0,90 seconden achterstand 'gewoon' op een redelijke zesde plaats. 

De Belgische Elfje Willemsen zal niet om de medailles meestrijden. Zij is doorgaans absolute wereldtop, maar de baan in Igls is te kort om haar mindere start goed te maken. Na twee runs staat Willemsen slechts op plek negen.

Vanaf 08:30 minuten is de run van Hengster en Dekker, inclusief crash, te zien (Bron: YouTube)