NAC-fans bedreigen MVV-spelers

Na de wedstrijd tussen NAC en MVV gisteravond in Breda zijn diverse MVV-spelers lastig gevallen en bedreigd door een groepje van zo'n vijf NAC-supporters. De supporters van de Brabantse club stonden de spelers op te wachten bij hun bus toen ze na de wedstrijd weer naar huis gingen. De wedstrijd in de Jupiler League eindigde in 1-1.

De spelers van MVV werden uitgescholden met kreten als "vuile viezerikken". Toen MVV-spits Thomas Verheydt naar buiten kwam werd de sfeer grimmiger. Eén supporter greep hem vast en bedreigde hem: "Kom dan als je een grote jongen bent. Gaan we één op één even uitmaken wie er wint. Ik vind jou wel via Facebook."

Inmiddels hadden de aanwezige stewards van NAC de politie ingeschakeld. Nadat de spelersbus veilig was vertrokken in de richting van Maastricht werden de vervelende NAC-fans door de politie ondervraagd. De gegevens van de 'stoere mannetjes' zijn door de politie genoteerd.

NAC heeft zich inmiddels gedistantieerd van het gedrag van de supporters, zo lezen we op de site van BN De Stem. "Er zijn videobeelden gemaakt en er waren veel getuigen", aldus een woordvoerder van de club uit Breda. "Wij zullen als NAC actie ondernemen en er zullen maatregelen worden getroffen. Afhankelijk van de ernst moet je hierbij denken aan geldboetes of misschien wel stadionverboden, maar dat is afhankelijk van het onderzoek."

De reden van de misdragingen zou volgens supporters het gedrag van een aantal MVV-spelers zijn geweest. Na het laatste fluitsignaal zouden die spelers uitdagende gebaren hebben geuit richting het NAC-vak. Daarop wilden de fans verhaal gaan halen bij de spelersbus.

NAC-fans bedreigen MVV-spelers (Pro Shots / Gino van Outheusden)
NAC-fans bedreigen MVV-spelers (Pro Shots / Gino van Outheusden)