Franse skiërs domineren reuzenslalom in Japan

Skiër Alexis Pinturault heeft tijdens de World Cup in het Japanse Yuzawa Naeba de reuzenslalom gewonnen. De Fransman bleef zijn verrassend sterke landgenoot Mathieu Faivre voor.

Het was de eerste keer in bijna tien jaar dat er in de World Cup weer op Japanse sneeuw geskied werd. De Duitser Fritz Dopfer liet daar een fantastische eerste run zien en pakte dik een halve seconde op nummer twee Pinturault. World Cup-leider Marcel Hirscher stond op 0,73 seconden op de derde plek, terwijl ook Philipp Schörghofer (+0,92) en Roberto Nani (+0,98) nog binnen een seconde van Dopfer bleven.

In run twee maakte Massimiliano Blardone indruk. De Italiaan steeg van de negende naar de uiteindelijk derde plaats, de eerste podiumplek in vier jaar voor de 36-jarige veteraan. Faivre stond na één run op plek zes, maar werkte zich op naar de tweede stek. Nani en Schörghofer vielen terug, ook Hirscher stelde teleur met plek zes. Nadat Pinturault de snelste tijd liet noteren kon Dopfer eindelijk op weg naar zijn eerste World Cup-zege, maar weer gaf hij het helemaal uit handen: de Duitser viel terug naar plek zeven.