Poort van de hel eindelijk gesloopt

Een berucht huis, dat door velen werd bestempeld als 'een poort van de hel', is onlangs gesloopt nadat zelfs de lokale politie in Gary, Indiana, had moeten erkennen dat er spookachtige dingen plaatsvonden. Eigenaar Latoya Ammons claimt dat zij en haar drie kinderen door kwaadaardige demonen werden bezeten, wat zich uitte door middel van stuiptrekkingen en het reciteren van satanische gedichten. Volgens Ammons liepen haar gezinsleden met uitpuilende ogen te grommen en te schudden in scènes die vergelijkbaar waren met die van The Exorcist.

Begin 2014 kwam de vrouw ook al eens met het spookhuis in het nieuws. Zo zou er een 9-jarige jongen achteruitlopend bij een muur opgelopen zijn, terwijl er een sociale werker en een verpleger in de kamer aanwezig waren. Ook had Latoya Ammons op zekere avond gezien hoe haar dochter al slapend boven haar bed zweefde. De dochter kon zich het voorval later niet herinneren.

Van het bewuste huis werd, toen er niemand van het gezin aanwezig was, een foto gemaakt waarop we een geestachtige witte verschijning op de veranda kunnen zien staan. Ook Rosa Campbell, de moeder van Ammons, werd al eens in het huis door een onzichtbare kracht aangevallen toen ze in het huis in Gary wou bidden. De vrouw kreeg het gevoel alsof ze bij haar keel werd gegrepen en moest enorm hoesten. "Ik moest hoesten en kreeg het gevoel alsof ik aan het stikken was. Ik was de hele tijd aan het bidden en daar houden ze niet van. Daar houden ze absoluut niet van. Er was iets in het huis dat mij probeerde te wurgen. Ik weet alleen niet wat het is."

Ook Charles Austin, Kapitein van de lokale politie, ondersteunt het verhaal van Ammons. Volgens de man werden er door de politie ook foto's gemaakt van geesten in de kelder van het huis, maar verdwenen de foto's op onverklaarbare wijze. Austin: "Eenieder die heeft gezien wat wij hebben gezien, heeft meegemaakt wat wij hebben meegemaakt. We denken allemaal hetzelfde en we noemen het allemaal hetzelfde. Dit smerige huis is een poort van de hel!"

Het huis zou uiteindelijk opgekocht worden door de spokenjager Zak Bagans, die onderzoek deed naar aanwezige geesten voor een documentaire, die later in het jaar zal verschijnen. In die documentaire zal te zien zijn hoe het huis werd gesloopt bij de speurtocht naar geestachtige elementen. Bagans: "Er was iets in het huis dat in staat was tot dingen die ik nog nooit eerder had meegemaakt. Dingen die zelfs de meest goedgelovige mensen niet konden verklaren. Er was een duistere macht in het huis aanwezig, die zowel krachtig als intelligent was."