Basisschool discrimineert opa om tatoeages

De Schiedammer Hugo Goorhuis beticht de basisschool van zijn kleinzoon Lars in Enschede van discriminatie. Zijn kleinzoon had hem uitgenodigd op school om als levend voorbeeld te dienen voor zijn spreekbeurt over tatoeages. Zijn opa zit namelijk letterlijk van top tot teen onder de inkt.

En dat was precies de reden dat IBS De Eschmarke hem de toegang ontzegde. Zijn tatoeages zouden de kinderen kunnen afschrikken volgens de directrice die tegen Hugo gezegd zou hebben dat ze ‘er in het westen misschien ver genoeg voor zijn, maar hier in het oosten niet’. In een reactie liet de basisschool weten: “Als we kunnen ingrijpen om angst te voorkomen, dan zullen we dat zeker doen.

Goorhuis voelt zich gediscrimineerd door de school, terwijl hij alleen maar voorlichting wilde geven: “Ik wilde juist de kinderen uit de klas van Lars voorlichten. Dat je goed moet nadenken als je ooit een tattoo wil nemen. Dat je er voor je hele leven aan vast zit en dat het je problemen kan geven met bijvoorbeeld werk.” Hij heeft nog even overwogen om een aanklacht in te dienen, maar heeft daar van af gezien omdat het volgens hem toch weinig verschil zou maken. 

Lars heeft uiteindelijk wel zijn spreekbeurt gehouden, zonder zijn opa. Hij kreeg een 7,5, maar daar is hij niet tevreden mee volgens het jeugdjournaal. Het had hoger kunnen zijn als zijn opa erbij was geweest, aldus de teleurgestelde kleinzoon. Bij Hart van Nederland horen we (vanaf circa de vijftiende minuut) overigens dat de juffrouw van Lars na de spreekbeurt eigenlijk toch wel zijn opa wilde zien. De eerste gedachte van het joch was, geheel terecht, 'rot nou maar op, nou hoeft het niet meer'. 


De Schiedammer wilde juist voorlichting geven - RTV Oost