Imponerende trailer voor remake Roots

Er is een eerste trailer verschenen voor de remake van het slavendrama Roots. In de acht uur durende serie, die zal worden uitgezonden door de tv-zender History Channel, zien we een indrukwekkende cast met Forest Whitaker (The Last King of Scotland), Anna Paquin (True Blood), Laurence Fishburne (Black-ish), Jonathan Rhys Meyers (The Tudors) en Tip 'T.I.' Harris in de belangrijkste rollen.

De mini-serie Roots is gebaseerd op het boek Roots: The Saga of an American Family van de Amerikaanse schrijver en journalist Alex Haley. Het boek werd in Nederland uitgebracht onder de titel Roots: Wij Zwarten. In de serie vertelt Haley het fictieve verhaal over zijn familie, beginnende bij de Gambiaan Kunta Kinte, die in 1767 door slavenhandelaren wordt ontvoerd en verkocht aan een Amerikaanse plantage.

Van het boek van Haley werd in 1977 ook al eens een mini-serie gemaakt waarin acteur Levar Burton, bij velen ook bekend als het personage Geordi LaForge in Star Trek: The Next Generation, de hoofdrol mocht vertolken. Bij de remake van Roots is Burton betrokken als uitvoerend producent. Naast bovengenoemde cast zien we ook Anika Noni Rose, Emayatzy Corinealdi, Matthew Goode, Mekhi Phifer, James Purefoy, Regé-Jean Page en Malachi Kirby in de serie Roots voorbijkomen.