Ridley Scott will Danny McBride in vervolg van Prometheus

Via de website van The Wrap vernemen we dat er geruchten gaan dat de Amerikaanse acteur Danny McBride, bekend van zijn rol als Kenny Powers in de komische HBO-serie Eastbound & Down, in gesprek is met filmmaker Ridley Scott voor een rol in Alien: Covenant, de vervolgfilm van de blockbuster science fiction film Prometheus uit 2012. Zowel 20th Century Fox als vertegenwoordigers van de acteur hebben het verhaal nog niet bevestigd.

Danny McBride, die eerder al op het witte doek te zien was in films als 30 Minutes or Less (2011) en This Is the End (2013), zal daarmee samen met Michael Fassbender en Katherine Waterston in de film Alien: Covenant te zien zijn. Volgens eveneens niet bevestigde berichten zou de film het eerste deel zijn van een nieuwe Aliën-trilogie, waarmee de link tussen de Prometheus-film en het oorspronkelijke Aliën-verhaal zou worden gelegd.

Met de film Prometheus, die in 2012 met een budget van zo'n 130 miljoen dollar werd gemaakt, werd wereldwijd meer dan 400 miljoen dollars binnengeharkt. Danny McBride hoeft zich overigens voorlopig niet te vervelen. Zo werkt hij als stemacteur mee aan de animatiefilms Angry Birds en Sausage Party en is hij vanaf 2017 ook te zien in de nieuwe HBO-serie Vice Principals. Alien: Covenant zal vanaf 5 oktober 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.