Weer zege Kristoff, Cavendish leider in Qatar

Alexander Kristoff heeft zijn tweede etappezege te pakken in de Ronde van Qatar. De Noor van Katusha was in de sprint van een uitgedunde groep sneller dan Greg Van Avermaet en Jacopo Guarieri. Zijn landgenoot Edvald Boasson Hagen miste de slag door een lekke band en verloor de leiderstrui aan Mark Cavendish.

Alles leek erop dat een grote groep zou strijden om de zege, nadat BMC een eerste keer een waaier trok. Een aanzienlijke groep bleef daarbij over, maar voor LottoNL-Jumbo was dat nog niet genoeg. De Nederlandse formatie zette het peloton weer op de kant en verwoorzaakte op een kleine tien kilometer van het einde voor nieuwe waaiervorming. Net op dat moment reed Boasson Hagen lek en verloor op het eind 45 seconden op de eerste groep.

Daarin werd het tempo overgenomen door Katusha, die daarbij het kleine groepje nog verder uitdunde. Daarbij miste Lotto de slag en kon daardoor sprinter Moreno Hofland (uiteindelijk negende) niet inde juiste stelling brengen. In de sprint was Kristoff vervolgens oppermachtig en wist Cavendish door zijn vijfde plaats de leiderstrui over te nemen. Hij staat twee seconden voor op Van Avermaet en zes op Manuel Quinziato.