Speech Rutte in maar drie uur geschreven

Rutte en zijn tekstschrijvers zijn in totaal maar drie uur bezig geweest met het schrijven van de speech voor het correspondents dinner. Wilko Terwijn, Andrew Moskos, Vincent Geers, Kees van Amstel, Pep Rosenfeld en premier Rutte zelf (met zijn naaste medewerkers) zijn verantwoordelijk voor de speech die Rutte tijdens het correspondents dinner gaf.

Voormalig 538 DJ Tim Klijn sprak vanochtend in zijn programma op radio 10 met Wilko Terwijn. Wilko is bekend van onder andere het De Lama's aftreksel ‘De Grote Improvisatieshow’. Wilko over Rutte: “Mensen geloven het niet maar dan kom je voor het eerst aan bij Rutte en zijn team en dan hebben ze echt al goed voorwerk gedaan. Het was voornamelijk een samenwerking met ons team comedians en Rutte en zijn team. Zo werkt het in comedy.

Op de vraag van Tim of hij nu baalt dat alle eer naar Rutte gaat, antwoordt hij: “Het is terecht dat alle eer naar Rutte gaat. Rutte staat met zijn ballen op het hakblok. Achteraf is het makkelijk meezeilen voor ons. Het is heel knap wat Rutte gisteravond heeft gedaan.

De tenenkrommende grappen en grollen van de minister-president werden gisteren door ruim 2,7 miljoen mensen bekeken.