Hertha bereikt halve finale DFB Pokal

Hertha had het woensdagavond heel even moeilijk tegen de 2. Bundesliga, maar bereikten door een 2-3 winst op Heidenheim alsnog de halve finale van de DFB Pokal.

In de elfde minuut zette Arne Feick de formatie uit de Tweede Bundesliga op voorsprong, een dreun in het gezicht van de hoogvlieger op het hoogste niveau. Lang kon Heidenheim niet genieten van de goal, want Vedad Ibisevic zorgde vier minuten later voor de gelijkmaker: 1-1. De Bosniër bracht de Berlijners kort daarna ook op 1-2 door met rechts een crosspass van Mitchell Weiser achter doelman Kevin Müller te schieten.

Hoewel het duel in de eerste minuten werd gekenmerkt door een hoog tempo, zwakte dat naarmate de tijd vorderde af. De rijen van Hertha bleven gesloten, waardoor de underdog moeite had om een gaatje te vinden in de hechte defensie.

Ook na rust leek de Berlijnse muur geen krimp te geven en zorgde Genki Haraguchi met een geweldige solo na een uur voetballen ook nog eens voor de 1-3. De met de Nederlandse naam gezegende Johannes van den Bergh kon daarna ook nog de 1-4 maken, maar faalde oog in oog met goalie Müller. Marc Cackler bracht met zijn 2-3 de spanning terug in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer in de kwartfinale van de DFB Pokal.