Ook Carly Fiorina staakt presidentsrace

De Republikeinse presidentskandidaat Carly Fiorina stapt uit de strijd om het Witte Huis. De voormalig topvrouw van Hewlett Packard maakte woensdag bekend dat ze haar kandidatuur beëindigt.

Fiorina, de enige vrouw in het Republikeinse deelnemersveld, liet in een Facebook-bericht weten dat ze uit de race stapt. 'Ik ga verder met door het land reizen en vechten voor al die Amerikanen die weigeren om de huidige situatie voor lief aan te nemen', schrijft Fiorina.

De 61-jarige zakenvrouw maakte in mei 2015 haar kandidatuur voor het Witte Huis bekend. Vanaf het eerste moment zette ze zich fel af tegen Hillary Clinton, haar Democratische tegenpool. Fiorina kreeg aanvankelijk nauwelijks bijval en werd veroordeeld tot het voeren van tv-debatten met andere laag geklasseerde kandidaten.

Fiorina maakte echter indruk door zo'n debat glansrijk te winnen. Haar populariteit steeg en in september stond ze zelfs even tweede in de peilingen, met 15 procent steun. Daarna daalde haar populariteit echter weer. Vorige week kreeg Fiorina slechts 2 procent van de Republikeinse kiezers achter zich bij de caucus in Iowa. Dinsdag was het resultaat bij de voorverkiezingen in New Hampshire opnieuw mager. Ze werd zevende, met slechts 4 procent steun.

Het Republikeinse deelnemersveld is in korte tijd flink uitgedund. Vandaag werd ook duidelijk dat gouverneur Chris Christie de strijd staakt. Van de zeventien Republikeinen die zich kandideerden zijn er nu nog zeven over in de strijd.

Carly Fiorina
Carly Fiorina staakt haar poging om president van de VS te worden.