Republikein Christie beëindigt campagne

De Republikeinse gouverneur van New Jersey, Chris Christie, beëindigt zijn campagne voor de nominatie bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Fox Business News meldde dit woensdag op Twitter. Enige uren later bevestigde Christie het nieuws in een Facebook-bericht.

'Ik wilde president worden omdat ik wil dat de regering weer voor het volk werkt, in plaats van andersom', schrijft Christie. 'Jezelf uitspreken doet ertoe, ervaring doet ertoe en bekwaamheid doet ertoe. Die boodschap is gehoord en onderschreven door veel mensen. Maar niet genoeg en dat is oké.' Christie benadrukt dat hij geen seconde spijt heeft van zijn beslissing om in de race te stappen.

De gouverneur eindigde dinsdag op de zesde plaats bij de voorverkiezing in New Hampshire, met 7 procent van de stemmen. Een week eerder bleef Christie in Iowa op slechts 2 procent steken. Door zijn vertrek en dat van Carly Fiorina blijven er nog zeven Republikeinse kandidaten over die strijden voor de nominatie voor de presidentsverkiezing in november. Donald Trump won de voorverkiezing in New Hampshire bij de Republikeinen.

'Republikein Christie beëindigt campagne'
'Republikein Christie beëindigt campagne' (Foto: ANP)