Van Eijden baalt van afketsen droomtransfer

Het had zo mooi kunnen zijn voor Rens van Eijden. De transer van de speler naar Dinamo Moskou was vrijwel rond. Het contract voor drieënhalf jaar lag al voor de voetballer van N.E.C. Nijmegen klaar. Maar er kwam een kink in de kabel; de Russen hadden ineens aanvullende eisen.

"Shit happens, maar je moet gewoon door", aldus Van Eijden aan Omroep Brabant. Ook zijn vriendin rekende al op een vertrek naar Moskou; zij zegde haar studie op en nam ontslag op haar werk. Intussen was Van Eijden al uitgebreid medisch gekeurd en had zelfs zijn ogen laten laseren, vanwege een klein scheurtje in het netvlies.

Uiteindelijk bleek dit dus allemaal niet voldoende. Dinamo Moskou kwam ineens met eisen, die vooraf niet besproken waren. Het feest veranderde daarmee in een heuse nachtmerrie. Van Eijden: "Op een gegeven moment was mijn gevoel niet meer goed. En dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om de stekker eruit te trekken. Ja, ik heb wel meerdere traantjes gelaten. Toen ik wist dat ik terug op het vliegtuig naar Nederland moest stappen. Toen heb ik twee dagen vol moeten janken."

Inmiddels heeft Van Eijden de training bij N.E.C. Nijmegen, waar hij overigens een aflopend contract heeft, weer hervat. Over een mogelijk nieuw avontuur wil de speler intussen even niet nadenken. "Ik heb duidelijk uitgesproken dat ik rust wil en even niet wil praten over mijn toekomst."