Dortmund wint van Stuttgart en bekert door

Borussia Dortmund blijft in de race om de DFB Pokal. Die Borussen wonnen op bezoek bij VfB Stuttgart en verzekerden zich van een plaatsje in de halve finales: 1-3.

In de Mercedes-Benz-Arena vielen de meeste doelpunten vóór de pauze. Marco Reus tekende al na vijf minuten spelen voor de 0-1 uit een voorzet van collega-aanvaller Pierre Emerick Aubameyang, maar de thuisploeg kwam langszij al snel weer door een schot van Lukas Rupp in de kruising, 1-1.

Met iets meer dan een halfuur op de klok bezorgde Pierre Emerick Aubameyang de gasten, op aangeven van Reus, een nieuwe voorsprong met een schot in de korte hoek, 1-2. In de tweede helft liet Dortmund het na om de score verder op te schroeven. Talloze kansen werden onbenut gelaten.

Pas in de absolute slotfase maakte Henrikh Mkhitaryan, die al flink wat mogelijkheden om zeep had geholpen, de 1-3. Aubameyang speelde ook bij het laatste doelpunt een belangrijke rol. Dortmund mag zich door de overwinning op Stuttgart opmaken voor de halve finales van de DFB Pokal.