Verrassing bobsleeër Maier, De Bruin ver in achterhoede

De World Cup bobsleeën op de historische baan van St Moritz heeft een aantal bijzondere resultaten opgeleverd. Op de enige natuurbobbaan ter wereld werd tegelijk met de World Cup ook het EK gehouden, door de uitslagen van de wedstrijden te kopiëren en te ontdoen van niet-Europeanen. 

Op zaterdag ging de zege bij de vrouwen naar de Amerikaanse Elana Meyers Taylor, die in beide runs de snelste tijd liet noteren. Ze hield de Duitse Anja Schneiderheinze - kersvers Europees kampioene - 0,38 seconden achter zich, terwijl de Canadese Kaillie Humphries op 0,76 seconden de derde plek pakte. De Belgische Elfje Willemsen veroverde de vijfde plek, terwijl remster Sanne Dekker met haar Oostenrijkse pilote Christina Hengster zevende werd.

Bij de mannen liet Beat Hefti in de tweemansbob zien het sturen nog niet verleerd te zijn. De Zwitser kent een dramatisch seizoen en slijt zijn dagen vooral in de Europa Cup, maar voor eigen publiek lukte het allemaal weer. Met remmer Alex Baumann noteerde hij de snelste tijd in run één, wat hij in de tweede afdaling wist te verdedigen. Op 0,18 seconden werd de Amerikaan Steven Holcomb tweede, voor Nico Walther (+0,20). De Duitser werd daardoor wel Europees kampioen. Ivo de Bruin werd met Olaf van der Geest slechts 29e in een veld van 31 deelnemers.

De viermansbobs leverde een zege op voor Duitsland en wel dankzij Maximilian Arndt. Hij kon als enige de verrassende Oostenrijker Benjamin Maier achter zich houden. Maier haalde nog nooit het podium in een World Cup, maar profiteerde optimaal van zijn snelle slee en de voor hem gunstige omstandigheden. Oskars Melbardis werd ondanks een rugblessure knap derde. De Bruin en zijn team kwamen niet verder dan plek 27. Alleen de vrouwenploeg van Humphries was langzamer, terwijl onder meer de ervaren Brazilian Edson Bindilatti ruim voor De Bruin eindigde.

Submitter:  Bron: FOK!sport