Golfer Luiten pakt achtste plek in Dubai

Golfer Joost Luiten staat op de Omega Dubai Desert Classic na drie rondes op een zeer knappe vierde plek. Zondag speelt hij de laatste ronde en wij houden hier in de gaten of de Nederlander stand kan houden in de top van het toernooi.

Holes 17-18
Ook de laatste twee holes werden een par voor Luiten, ondanks een bal die enkele centimeters naast de hole ging en een birdie op had kunnen leveren. Hij eindigde als gedeeld achtste, terwijl de zege na een spannend slot naar Willett ging met -19. 

Holes 14-16
Luiten heeft nog eens drie keer op rij een par laten noteren en staat dus nog altijd op -14, met nog twee holes te gaan. Hij staat nu op de gedeeld achtste plek, samen met vier anderen. 

Holes 11-13
Met nog drie keer par op rij blijft Luiten op een score van 14 slagen onder par staan. Met nog vijf holes te gaan is dat inmiddels goed voor de gedeeld achtste plek, vier slagen achter leider Willett, maar slechts twee slagen achter de tweede plek. 

Holes 9-10
Luiten heeft zich toch weer kunnen herpakken en liet knap twee birdies op rij noteren, zowel op de negende als de tiende hole. Hij staat nu op de gedeeld zesde plek, drie slagen achter leider Danny Willett. 

Holes 5-8
Hole vijf werd een par voor Luiten, maar op de zesde sloeg hij helaas een bogey, één slag boven par. Dat herhaalde hij daarna nog eens, met ook een bogey op de achtste hole. Daarmee staat Luiten op -12 en een gedeeld dertiende plek.

Hole 4
Luiten liet op de vierde hole weer een par noteren, hoewel het iets beter kon: de Nederlander kwam luttele centimeters tekort om een birdie te scoren en de gedeelde leiding te pakken. 

Hole 3
De derde hole leverde Luiten een knappe birdie op, één slag onder het baangemiddelde. Hij staat nu op -14 - veertien slagen onder par - voor het hele toernooi, slechts één slag achter de drie leiders. 

Luiten heeft er inmiddels twee van de achttien holes opzitten, die leverden allebei een score van par op, precies het baangemiddelde. Zijn vierde plek moet hij delen met de Zuid-Afrikaan Ernie Els, die bezig is aan een flinke opmars in de slotronde.