Rivalen halen uit naar 'onervaren' Rubio

De Republikeinse presidentskandidaat Marco Rubio heeft zaterdag (lokale tijd) forse kritiek moeten incasseren tijdens een debat van de Republikeinen. Jeb Bush en Chris Christie verweten de senator te onervaren te zijn om president te worden.

Rubio staat volop in de belangstelling sinds hij verrassend derde werd tijdens de voorverkiezing in Iowa. Veel waarnemers zien kansen voor de senator uit Florida. Hij zou de keuze kunnen worden van gematigde Republikeinse kiezers, die weinig voelen voor de conservatieve Ted Cruz of de omstreden Donald Trump.

Christie, de gouverneur van New Jersey, confronteerde Rubio onder meer met zijn 'spijbelgedrag'. De senator zou belangrijke stemmingen hebben gemist in de Senaat. Rubio haalde daarop uit naar het optreden van Christie als gouverneur. 'Je staat werd getroffen door een enorme sneeuwstorm. Je ging niet eens terug', schamperde de senator.

De opkomst van de zeven kandidaten verliep trouwens uitermate curieus. Tijdens het omroepen van de namen bleef Ben Carson om onduidelijke redenen achter de coulissen staan, in plaats van het podium te betreden. Donald Trump deed hetzelfde. Toen de andere kandidaten op het podium stonden, werden Carson en Trump opnieuw opgeroepen, volgens de moderators 'als laatste'. Achter de schermen stond echter John Kasich nog te wachten. Die had zijn naam niet horen vallen, omdat deze heel zachtjes was omgeroepen. Het was Chris Christie die opperde om Kasich ook het podium op te roepen...

Rivalen halen uit naar 'onervaren' Rubio
Rivalen halen uit naar 'onervaren' Rubio (Foto: ANP)