Schippers begint olympisch seizoen met zege

Atlete Dafne Schippers is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tijdens de eerste wedstrijd van de gloednieuwe World Indoor Tour, in het Duitse Karlsruhe, zegevierde de Nederlandse op de 60 meter.

In de series snelde Schippers naar een tijd van 7,07 seconden, de beste tijd ter wereld van het nog prille jaar en slechts 0,02 seconden boven haar persoonlijk record. In de finale zat een verbetering er mede door een iets mindere start niet in: 7,08 seconden, maar wel de winst. De Amerikaanse Barbara Pierre werd met 7,09 tweede, voor de Britse Dina Asher-Smith (7,11). De tweede Nederlandse, Jamile Samuel, werd na een valse start gediskwalificeerd.

Op de 1500 meter kon Maureen Koster het tempo van de toppers niet volgen, maar met 4:10,68 liep ze wel een persoonlijk record. Axumawit Embaye uit Ethiopië won in een beste wereldjaarprestatie van 4:08,22 minuten, 0,16 tellen voor de verrassende Duitse Konstanze Klosterhalfen. Bij de mannen sprintte Churandy Martina op de 60 meter in 6,61 naar de zesde plek in de finale. In de series deed hij het met 6,60 nog iets beter. Mike Rodgers won, de Amerikaan liep met 6,52 de snelste tijd van het seizoen. Met 7,67 meter pakte Ignisious Gaisah bij het verspringen de vierde plek.