Southampton vervolgt opmars met zege

Southampton is hard op weg om een ticket voor de Europa League binnen te hengelen. Dit keer werd West Ham United verslagen, dat zich geen raad wist met een manmeersituatie. Het werd 1-0.

Southampton is bezig aan een opmars op de ranglijst van de Premier League. Tegen West Ham United volgde een strijd die belangrijk was met het oog op Europees voetbal. De ploeg met drie punten zou een grote stap richting een Europa League-ticket zetten.

Net als vorige week was Ben Forster een belangrijke schakel onder de lat bij Southampton. De doelman hield zijn ploeg op de been in de beginfase van de wedstrijd. Daartegenover stond dat Southampton al vroeg in het duel op voorsprong kwam.

Maya Yoshida, oud-speler van VVV-Venlo, maakte al in de achtste minuut de openingsgoal. Na een korte corner wist Victor Wanyama de Japanse verdediger te bedienen. Yoshida aarzelde niet en verschalkte doelman Adrian van West Ham.

Southampton kwam het duel niet ongeschonden uit. Tien minuten na rust moest Wanyama inrukken met een rode kaart. Koeman besloot zijn manschappen terug te laten trekken, waardoor Charlie Austin vaak in z'n eentje op een eilandje stond in de aanval. Het bleek de juiste formule om drie belangrijke punten binnen te slepen.