Machteloos Bayern weet niet te winnen van Leverkusen

Bayern München heeft zaterdagavond niet weten te profiteren van het puntenverlies van Borussia Dortmund. Tegen Bayer Leverkusen bleef het 0-0. Dortmund speelde zaterdagmiddag met 0-0 gelijk bij Hertha BSC en daardoor kon Bayern de voorsprong op de nummer twee uitbreiden tot tien punten, maar slaagde daar dus niet in waardoor het gat op acht punten bleef.

De kansen in de eerste helft waren schaars. Arjen Robben, die een uur zou spelen, zag een vrije trap goed verwerkt worden door Bernd Leno en Manuel Neuer voorkwam dat Ömer Toprak kon scoren voor de thuisploeg.

Na rust waren de mogelijkheden talrijker maar gescoord werd er niet. Javier Hernández en Hakan Çalhanoğlu waren kansrijk voor de thuisploeg en invaller Thomas Müller had tot twee keer toe zijn vizier niet op scherp staan. Bayern eindigde de wedstrijd met tien man. In zes minuten tijd kreeg Xabi Alonso twee gele kaarten.